9 november 2018

Vi rekryterar! Bygg ett företag tillsammans med oss

Verksamhetsansvarig matverkstaden. Datum: 2018-11-09

Brinner du för mathantverk och socialt företagande?

Alla förtjänar en chans på arbetsmarknaden, men så ser inte verkligheten ut idag. Det vill vi ändra på! Därför vill vi anställa dig som är en driven entreprenör med god pedagogisk kunskap och som vill bygga ett restaurang och catering-företag tillsammans med deltagare från hela världen. Målet är att du tillsammans med medarbetarna skall äga och driva ett socialt företag där ni tillsammans lagar god mat och skapar arbetstillfällen.

Coompanion Skånes vision är ett hållbart Skåne där fler människor går samman och driver samhällsutveckling genom delaktighet, kooperativt företagande och samhällsinnovationer.

Coompanion finns på 25 platser i landet. Vi är företagsrådgivaren för alla som har samhällsutvecklande idéer. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger er som vill förverkliga företagssidéer tillsammans skräddarsydd information, företagsrådgivning och utbildning – från idé till framgångsrikt företagande.

INitiativet Lund är ett treårigt projekt med målet att skapa ett socialt företag som Coompanion Skåne driver tillsammans med ABF, Arbetsförmedlingen, ESF, Finsam Lund och Lunds kommun. I våra två verkstäder med fokus på design och mat/catering kombinerar vi entreprenörskap med arbetsträning. Genom riktiga uppdrag till kund lär deltagarna sig praktiska uppgifter i köket, företags- och produktutveckling, marknadsföring och arbetskultur.

Vi tror att tjänsten som verksamhetsansvarig för matverkstaden passar dig som tidigare har haft en ledarroll inom café/restaurang/catering. Du är en driven entreprenör med god pedagogisk kunskap som vill bygga företag tillsammans med deltagare från hela världen.

Köket du har till ditt förfogande ligger på Gastelyckan i Lund, på gångavstånd från Komvux. Många av deltagarna praktiserar i köket på förmiddagen och studerar svenska på eftermiddagen. Din roll blir att skapa en god lärandemiljö för gruppen och lägga grunden för ett hållbart socialt företag, där arbetsträningen och uppdrag till kund ses som två lika viktiga delar.

Huvuddelen av ditt jobb är schemalagd tid då du arbetar praktiskt med deltagarna i köket. Resterande tid är planeringstid då du förbereder utbildningsmaterial och skapar förutsättningar för ett hållbart företag inom mat/catering. Du får stöd från en personalgrupp bestående av projektledare, administratör och pedagoger inom exempelvis svenska och friskvård.


Grundläggande kvalifikationer:


Meriterande kvalifikationer:

Om tjänsten
Tjänsten är en projektanställning på 100 %, med start omgående/i december-januari till och med slutet av augusti 2019. Efter projektslut i september är målet att du ska driva verksamheten vidare i form av ett Arbetsintegrerande Socialt Företag.

Din ansökan
Ansök senast den 25/11 genom att skicka CV och personligt brev till junaidah.minnhagen@coompanion.se. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser framför oss en snabb rekryteringsprocess.

Kontaktuppgifter
Junaidah Minnhagen, projektledare
E-post: junaidah.minnhagen@coompanion.se, tel: 0702 63 09 47, hemsida: initiativetlund.se

Olof Eriksson, VD Coompanion Skåne
E-post: olof.eriksson@coompanion.se, tel: 0708 65 84 92

Dela