Är du vår nya medarbetare?

 

Vi söker nu en verksamhetsstrateg som skall ansvara för strategisk utveckling i Coompanion Skånes verksamhet, samordna och praktiskt utveckla organisationens olika verksamheter/projekt och leda samverkansprocesser.

Presentation Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. Vi finns på 25 platser i landet. Vi erbjuder personlig rådgivning. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger er som vill förverkliga företagsidéer tillsammans skräddarsydd information, företagsrådgivning och utbildning – från idé till framgångsrikt företagande.

Coompanion Skåne arbetar för att främja lokal utveckling i både stadsmiljö och på landsbygden. Vi driver och medverkar i tvärsektoriella samverkansprocesser som syftar till att möta aktuella samhällsutmaningar genom satsningar på bl.a. social innovation, socialt företagande och företagande för nyanlända. Vi är 9 medarbetare, har kontor i Malmö och arbetar över hela Skåne.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som ansvarig för den strategiska utvecklingen kommer du att driva och genomföra verksamhetsutveckling i Coompanion Skåne i nära samarbete med övriga medarbetare. I arbetet ingår att delta i målstyrningen och uppföljningen av Coompanions verksamheter och projekt. Du kommer att leda och utveckla processerna kring organisationens strategiska planering och du har en aktiv roll i ledningsarbetet.

Vidare ingår det i ditt arbete att:
– Praktiskt arbete med att ta fram och förankra projekt
– Ansvara för genomförandet av enskilda projekt
– samordna organisationens olika verksamheter/projekt, att leda strategiska samverkansprocesser.
– arbeta med de organisationsövergripande strategifrågorna kopplat till Coompanion Skånes verksamhet.
– Arbeta med proaktiv kommunikation samt dialog med strategiska intressenter.
– Utveckla samverkan och nätverk med samverkansparter.
– representera Coompanion i föreläsningar, seminarier, workshops och i mediala kontakter.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett engagemang för hållbar samhällsutveckling och intresse för strategiska frågor i kombination med verksamhetsutveckling och som drivs av att åstadkomma resultat tillsammans med kollegor och externa samverkansparter.

Vi tror att du har ett stort intresse för samhällsfrågor och kooperativa lösningar på samhällsutmaningar samt vana att arbeta i projekt med offentlig finansiering.

Uppdraget kräver att du är en utvecklingsorienterad, kvalitetsmedveten och initiativtagande person med strategisk höjd samt att du har en god förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har också en förmåga att hålla många processer igång samtidigt. Eftersom vi är en relativt liten organisation så krävs det även att du kan hugga i där det behövs.

 

Dina egenskaper

– God analytisk och strategisk förmåga
– God kommunikativ förmåga
– Vana att driva och initiera utvecklingsprocesser och projekt
– Förmåga att se synergier
– Initiativrik, prestigelös och lyhörd för verksamhetens behov
– Självständig och konstruktiv
– Lätt för att samarbeta och kommunicera
– Strukturerad och noggrann
– Relationsbyggande och proaktivt förhållningssätt

 

Meriterande

Erfarenhet av idéburen sektor, samhällsentreprenörskap och kooperation är meriterande. Meriterande är erfarenheter från andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på Coompanion Skåne.

 

Frågor om tjänsten och ansökan skickas och ställs till
Olof Eriksson [email protected]
0708-65 84 92

 

coompanion_payoff